У Рівненській районній державній адміністрації відбулося вручення державних нагород тим, хто віддав своє життя захищаючи свою Батьківщину.

Указом Президента України 756/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіданне виконання військового обов'язку орденом «За мужність» III ступеня був нагороджений молодший лейтенант Балашов Олександр Олексійович (посмертно).

Олександр Балашов – квасилівчанин, випускник НУ “Острозької академії”, мав усе для того, щоб будувати щасливе майбутнє разом зі своєю люблячою дружиною та донечками-двійнятками. Проте він обрав інший шлях – шлях захисту своєї рідної країни.

10 серпня 2023 року 30-річний молодший лейтенант Олександр Балашов загинув, захищаючи країну, на Донеччині. Його донечки залишились без тата, а дружина – без коханого чоловіка. Його мужність, відданість та героїзм залишаться назавжди в пам'яті та серцях кожного українця.

«Олександр Балашов – символ мужності, героїзму та невичерпної любові до рідної землі. Його пам'ять буде вічно живою, його ім'я завжди буде в серцях тих, хто його знав, поважав і любив. Наш обов'язок – пам'ятати загиблих Героїв, які здійснили найвищий акт самопожертви – віддати своє життя заради інших», - відзначив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Віктор Шакирзян.

Вічна слава та пам'ять Герою Олександру Балашову...

Читайте також: Звання "Герой України": рідні загиблого військового з Рівненщини просять підтримати петицію