У Рівному військові з ампутованими кінцівками грали у футбол та бадмінтон. Ветерани війни, які проходять реабілітацію у Рівненському обласному госпіталі, взяли участь в спортивних змаганнях «Бадмінтон для всіх» та «Футбол для всіх». Для поранених захисників це - частина реабілітації. Як все було - бачив Владислав Стецюк.

Сергій Пандрак пригадує день, коли ледь не загинув. Чоловік у 2014 році захищав Україну в батальйоні "Айдар". На одному з завдань його загін обстріляли з міномета. Уламок одного зі снарядів прошив чоловіку ногу.

Сергій Пандрак щодня займається спортом. Чоловік виграв чемпіонат України з веслування. Багато разів підкорював вершину Говерли. Сьогодні Сергій зіграв у футбол у рамках проєкту Спорт для всіх.

Голова Рівненської асоціації футболу Кучер розповідає, зініціювали цей проєкт, аби допомогти в реабілітації військовим. Окрім цього, планують створити обласну команду з ветеранів війни у яких ампутовані кінцівки.

Окрім ампфутболу, військові без кінцівок зіграли разом з охочими рівнянами в бадмінтон. Такий фестиваль проводять вже не вперше.

Артем Акіншин - військовослужбовець. Чоловік втратив кінцівки внаслідок мінометного обстрілу на Запорізькому напрямку. Нині, проходить реабілітацію у Клеванському обласному госпіталі ветеранів війни. Каже, за сім місяців реабілітації відчуває себе краще.

Разом з військовими до фестивалю "Бадмінтон для всіх" доєдналась Аріна Катуніна. Дівчина теж постраждала від війни. Разом з сім'єю двічі вимушена була покидати рідний дім. Спершу у 2014 році з Горлівки, потому у 2022-му з Нікополя. Каже, для неї за честь зіграти з захисниками.

Вперше ветерани війни зіграли в бадмінтон пів року тому. Організатори діляться, ідея ненова.

Бадмінтон та футбол для всіх - частина процесу реабілітації поранених військових. З Клеванського обласного госпіталю ветеранів війни приїхали восьмеро військових. Як зазначає його керівник, ігрові види спорту допомагають для фізичної реабілітації.

Психологи кажуть, такі ігри дають великий прогрес для психологічної реабілітації ветеранів війни.

Загалом до проєкту "Бадмінтон та футбол для всіх" доєднались десятки рівнян. Організатори планують проводити такі фестивалі й надалі.

ЧИтайте також: Боротьба за Незалежність: У Рівному вшанували пам'ять полеглих захисників (ВІДЕО)