У рамках спільного проекту Першого місцевого та Видавничого дому "ОГО" днями в Дубно провели дводенну Школу універсального журналіста для місцевих старшокласників.

Про журналістику вони поки що знають небагато. Але сподіваються: дводенне навчання допоможе багатьом із них визначитися з майбутньою професією.

Першокурсниця Острозької академії Іванна Пристайович таке навчання вже пройшла, і вибір на корсить журналістики - зробила. Сьогодні дівчина по-доброму заздрить дубенським школярам. Мінімум теорії - максимум практики: за такою схемою проходить навчання у Школі універсального журналіста. Ніяких оцінок і домашніх завдань - лише живе невимушене спілкування і конкретні приклади. Все для того, аби старшокласники отримали справді реальне уявлення про роботу журналіста. Екскурсія на телерадіокомпанію "Дубно" - теж частина занять. Затамувавши подих, учні слухають розповіді телевізійників.

Школа універсального журналіста на Дубенщині відбулась за підтримки депутата Рівне нської обласної ради, голови Дубенської райдержадміністрації Данила Корилкевича. Керівник району переконаний: підтримка обдарованої молоді - це інвестиція у майбутнє України Організатори навчання запевняють: здобуті тут знання неодмінно стануть учням у пригоді - готуватись до вступу краще завчасно, а досвід попередніх шкіл доводить: їхні випускники стають успішними студентами факультетів журналістики.

А тим часом Школа універсального журналіста розширюватиме географію - вже наприкінці листопада таке навчання відбудеться в Острозі.