Депутати без роботи. Бюджет області, через військовий стан, ухвалила військова адміністрація. Тож обласні обранці, хто як може, знаходить собі нові заняття. Що розглядали на останньому пленарному засіданні у 2022 році та які рішення ухвалили - дізнавався Дмитро Тригубець.

Депутати Рівненської обласної ради зібрались на останнє чергове пленарне засідання. Розпочалась сесія з передачі пластунами Віфлиємського вогню миру та нагородження. Голова ради - Андрій Карауш вручив грамоту Верховної ради своєму заступнику Віталію Ундіру, який перебуває на посаді - трохи більше як 4 місяці.

До слова, повномасштабна війна дещо спростила життя депутатам. Відповідно до постанови кабміну, бюджет на 2023 рік ухвалила військова адміністрація ще два дні тому. Частина депутатів обурилась, мовляв їм не стати навіть доповідати про бюджетні показники.

Далі - передали у постійне користування медичним закладам два потужні генератори, ціною у більш як пів мільйона за кожен.

Далі на авансцену виходить перший заступник Андрія Карауша - Микола Кучерук. Звертається до уряду і парламентів США, Сполученого королівства та усіх, держав у рамках формату "Рамштайн" - аби ті інтенсивніше надавали Україні військову допомогу.

Маємо надію, після звернення пана Миколи - президент США, Джо Байден - оголосить про новий пакет військової допомоги. Ми запитали, голову обласної ради Андрія Карауша, що той думає - про доцільність подібних ініціатив на регіональному рівні.

І ще одне звернення підготувала депутатка від фракції "За майбутнє" - Вікторія Опанасюк - просить внести зміни до законодавства, аби надати право пільгового проїзду - не тільки для батьків військовослужбовців, що загинули, а й для їх дітей та жінок.

Також, депутатський корпус підтримав ініціативу, про вивчення курсів духовно- морального спрямування у закладах освіти. Пояснюють, йдеться про виховання у дітей традиційних сімейних цінностей і не тільки.

Про бюджет на 2023 рік, прийнятий військовою адміністрацією розповіла начальниця департаменту фінансів. Розповіла, і за кошти виділені на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій - спричинених військовими діями.

І ще одне важливе рішення - звернення про заборону РПЦ та її структурних підрозділів в Україні. Його депутати намагались проголосувати вже кілька разів - цього разу їм це вдалось. Пояснили, питання стало більш актуальним, після опублікованих результатів обшуків у відповідних культових спорудах.

Читайте також: