На Рівненщині мати загиблого героя за свої кошти облаштувала спортивний майданчик. Марія Пешко аби увіковічнити пам'ять про свого сина, спрямувала кошти, які їй виділила держава, на футбольне поле біля місцевого ліцею. Про справжній патріотичний вчинок - розповість Ілля Томашевський.

Марія Пешко не може стримати сліз, розповідаючи про свого сина Івана. Чоловік розпочав військовий шлях ще з 2008. Іван Клюйко один з перших, ще в 2014-2015 роках, боронив державу на сході в зоні АТО.

Згодом, чоловік поїхав за кордон працювати, де знайшов свою половинку. Однак Знову підписав контракт 2 квітня 2021 року.

Тоді Іван регулярно підтримував зв'язок із мамою адже більше в родині нікого не було.

Втім, одного дня мати так і не дочекалася дзвінка. Іван Клюйко загинув 24 квітня поблизу Попасної Луганської області.

Після поховання сина, Марія Пешко рішуче вирішила, що хоче увічнити пам’ять про свого хороброго сина.

Спортивний майданчик за кілька місяців облаштували у рідному селі Івана - Орв‘яниці, на Сарненщині на території місцевого ліцею, де він колись вчився і де працювала його мати.

Віднині на цьому майданчику місцеві учні та молодь зможуть займатися мініфутболом, волейболом, баскетболом, легкою атлетикою. Адже це єдине місце у селі, де є така можливість.

Такий спортивний майданчик для багатьох це мрія, яку втілила проста жінка, а не депутати.

На заході зібралося кілька сотень односельчан. Вони не здивовані вчинком Марії Павлівни.

Люди захоплюються вчинком односельчанки.

В цей майданчик вкладено 2,5 мільйони гривень, це частина з усієї суми, яку отримала родина загиблого. Це перший, але мабуть не останній такий вчинок, який характеризує українців.

Марія Пешко - це образ української матері-берегині. Яка, втративши сина, подарувала можливість юним односельчанам займатися спортом.

Також біля спортивного майданчика Іванові Клюйку відкрили пам‘ятну стеллу.

 Читайте також: 5 учасників бойових дій з Дубенщини за бюджетні кошти пройшли професійну адаптацію