Частина котелень сьогодні працює на біомасі. Здебільшого вони забезпечують соціальну сферу, а надлишок йде для населення. Бюджет сьогодні економить більше 100 млн грн за рахунок таких котельнь. Це уже маленька енергетична перемога і безпека регіону. Адже якщо будуть перебої з постачанням газу, то частина міста це не відчує.

Станом на 2014 рік споживання газу у Рівному було на рівні 120 млн кубометрів. Це газ, що імпортувався з росії.

Минулого року використали 64 млн кубометрів газу. Споживання зменшилось майже вдвічі. Сьогодні, під час візиту на котельні, проговорили з керівництвом «Укртепло» план - вийти на 40 млн кубів. Тобто знизити споживання газу ще на 25%. Зниження відбувається завдяки альтернативним видам палива. Це щепа та відходи при обробці деревини. А Рівненщина одна з областей, яка має найбільший запас деревини, котру можна використовувати для опалення.

Розглядаємо і варіанти переробки аграрних відходів в теплову енергію. Також, як альтернатива, використання дров та торфобрикетів.

Сьогодні наша область продовжує тримати лідерство з енергоефективності. У нас великий показник зниження споживання газу. Війна - це час для прийняття ефективних рішень. Наша стратегія - альтернативні види палива. Ми продовжуємо боротися за енергетичну незалежність України.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Читайте також: Дотації на корів і землю отримав 481 агровиробник Рівненщини