Пожежа виникла надвечір 9 січня в одноповерховому цегляному будинку в селі Сопачів – це 30 кілометрів від Володимирця. Коли рятувальники приїхали на пожежу, будівля була повністю охоплена вогнем.

Роман Пелех, начальник відділу державного пожежного нагляду та дізнання ГУ МНС в області: "Відновлюючи передумови жахливої трагедії, працівники МНС встановили, що у будинку проживає багатодітна сім’я з одинадцяти чоловік - батьків та дев’ятьох дітей, більшість з яких неповнолітні. У день пожежі глава сімейства Віталій зрання поїхав на роботу в місто Кузнецовськ. А через декілька годин до міста за сплатою кредиту поїхала і дружина Галина, наказавши старшій донці Оксані, учениці 10-го класу, доглядати за трьома найменшими дітьми".

Поклавши дітей спати, Оксана пішла до подруги. Коли повернулась, у дитячій кімнаті палало ліжко. Дівчина встигла винести на вулицю трирічного братика і однорічну сестричку. Повернутись за чотирирічною Ольгою вона не змогла. Будинок був заповнений їдким димом, а дитяча кімната – охоплена полум’ям. На допомогу збіглись сусіди, та й вони зайти в будинок не змогли. Коли ж приїхали пожежники, було пізно. Дівчинка була вже мертвою. Зі слів врятованих дітей, коли сестра пішла до подруги, вони знайшли сірники і почали бавитись. Випадково хтось підпалив постіль.

Роман Пелех, начальник відділу державного пожежного нагляду та дізнання ГУ МНС в області: "Це вже не перший випадок пожежі у цій родині, у 2006 році також через дитячі пустощі з вогнем згорів хлів, тоді обійшлося без жертв. Шановні громадяни! Щоб уникнути біди, необхідно неухильно дотримуватись елементарних правил безпеки. Не залишайте дітей без нагляду. Не використовуйте для розпалення пічок легкозаймисті речовини. Не забувайте вимикати електроприлади перед виходом з будинку. Не перевантажуйте електромережу. Роз’яснюйте дітям небезпечність забав з вогнем, бережіть їх життя".