Напередодні селяни причепурили хати, прибрали, побілили, адже біля десятка років у них ніхто не жив. Вимушеним переселенцям дають не лише житло, а й побутову техніку, одяг та продукти. Про людську небайдужість та взаємодопомогу, далі у сюжеті розповість Яна Євтушок.

Любов Тимошенко разом із родиною приїхала на Рівненщину з Бородянки. Сім'я покинула власну домівку всередині березня. Їхнє селище авіаударами знищили російські війська. Зруйнували практично всі житлові будинки.

Аби зберегти власне життя, родина наважилася виїхати з селища. Через пошкоджену інфраструктуру, люди на власному авто поїхали через ліс на Житомирську трасу. Потім рухалися автострадою у невідомому напрямку. Відтак, сім'я знайшла оголошення в інтернеті, про безкоштовну здачу будинку для переселенців, в колишньому Корецькому районі, де нині і проживає. Тут є меблі, світло та все необхідне. Допомогали родині також односельчани. До цього будинок близько шести років пустував.

В сусідньому селі нині мешкають ще одні переселенці. Родом з Донецької області. Сім'я виїхала з рідного міста Соледар 7 квітня. Роботу подружжя втратило. Жінка працювала машиністом, чоловік - комунальником. І через ймовірне вторгнення російських військ в їхнє місто - батько кинувся рятувати дружину та п'ятьох дітей. Будинок їм надали небайдужі. В ньому є все необхідне для життя.

Сім'я оселилася в будинку місцевої жительки села. До цього будинок пустував 7 років. Жінка, спершу привела будинок до ладу.

Усім внутрішньо переміщеним в селі допомагають, чим можуть. Хто продуктами, хто речами. На сьогодні, в громаді зареєстровано 250 переселенців.

До слова, в громаді наразі перебувають переселенці з усіх зон бойових дій. Місцеві раді їм допомогти усім, чим можуть. Люди цьому вдячні, однак все ж сподіваються, що невдовзі зможуть повернутися в свої домівки.

Читайте також: Одна з громад у Рівненському районі зібрала великодні кошики для захисників (ВІДЕО)