Перший випадок ботулізму в області з початку року. У рівнянки підтвердили інфекційну хворобу після того, як вона звернулася до лікаря. У жінки параліч нижньої щелепи та порушення зору. А все тому, що вона спробувала консервовані огірки поганої якості. Більше про цей випадок та те, як уберегтися від ботулізму - далі.

Параліч нижньої щелепи та порушення зору. 41-річна рівнянка отруїлася консервованими огірками. У неї виявили небезпечну і смертельну токсико-інфекційну хворобу - ботулізм. Жінка відкрила банку з огірками, спробувала, хоч і не з'їла, але і цього було достатньо, аби заразитися. Нині вона перебуває у рівненському військовому обласному госпіталі, адже є військовослужбовицею. Стан хворої - середньої важкості. Відомо, що рівнянка вже отримала сироватку. Це перший випадок на Рівненщині з початку року. Найчастіше ботулізм виникає після споживання консервованої продукції.

Насамперед, потрібно бути обережними із консервованими продуктами, а особливо рибними чи м'ясними, домашнього приготування. Якщо не впевнені, що продукти зберігали належними чином, краще не наражатися на небезпеку. Симптоми цього захворювання різні, залежать від того наскільки сильне отруєння.

41-річна рівнянка звернулася до лікаря самостійно. Хоча, зазвичай, через слабкість в м'язах та інші симптоми, хворих доправляють до медзакладів. Ботулізм виявляють за допомогою аналізу крові. Далі хворому потрібно терміново ввести антитоксин - сироватку проти ботулізму. На разі їх в області - дві.

Нагадаємо, торік на Рівненщині ботулізмом хворіли троє людей. Один із випадків виявився летальним.

Читайте також: Трохи більше 25 тисяч гривень управління соцзахисту хоче повернути назад від жительки Рівненщини (ВІДЕО)