Понад 25 тисяч гривень має повернути жителька Рівненщини державі. Соціальну допомогу жінка отримувала упродовж усього минулого року. А от у січні отримала листа від управління соцзахисту з проханням повернути кошти. Бо ж мовляв після усіх перевірок жінка взагалі не мала права на підтримку від держави. З цим жителька села Ясениничі не погоджується. Детальніше розповість Ольга Данілюк.

Трохи більше 25-ти тисяч гривень управління соцзахисту хоче повернути назад від жительки Рівненщини. Лариса Магас отримувала ці кошти у вигляді соц допомоги з вересня 2020- го по листопад 2021 року.

В управлінні зазначають, все вірно. Оскільки, під час оформлення документів жінка не вказала про себе усю необхідну інформацію.

А через рік в Міністерстві фінансів вирішили перевірити інформацію про пані Ларису. І виявилося, що крім будинку в селі жінка має ще й квартиру у Рівному. А це позбавляє її права отримувати соціальну допомогу.

З чим пані Лариса категорично не згідна. Тому, що квартиру отримала від держави, як компенсацію за смерть чоловіка. Ба більше, про те, що цю інформацію потрібно було вказувати в документах при оформленні соціальної пенсії, жінка не знала.

Та й в квартирі, додає, проживають її онуки. А вона живе в будинку в Ясениничах.

Вирішити цей спір, наголошують адвокати, допоможе суд. І звертатись туди має саме управління соцзахисту.

Своєї вини пані Лариса не вбачає. І уже написала заяву з поясненнями в управління соцзахисту.

Читайте також: У Рівному 26 невакцинованих медичних працівників відсторонені від роботи