Фото ілюстративне
Рівнян закликають здати кров для онкохворих обласної дитячої клінічної лікарні. Наразі існує величезна проблема з донорами крові.

Заклик про донорство написала на власній сторінці у Фейсбук Мар'яна Рева, яка очолює фонд «Скарбниця Надії», що спеціалізується на допомозі онкохворим дітям.

"Рівне та вся Рівненська область! Дуже велика проблема з донорами крові! Багато людей хворіє на ковід, багато працюють за себе і за ту людину, що хворіє і не можуть відлучитись з роботи. Будь ласка, прийдіть і здайте кров. В онковідділенні нові діти і вперше за дуже великий час центр служби крові дзвонить в обласну дитячу лікарню і просять донорів", - написала волонтерка.

Як ви можете допомогти?
1. Якщо ви ще ніколи не здавали кров - прийдіть і здайте. Це не страшно і не боляче. Візьміть друзів з собою і прийдіть.
2. Якщо ви колись здавали, але втратили свідомість - прийдіть і здайте кров. Це не унікальна ситуація, не бійтесь. Навіть досвідчені донори жартують між собою, що вони інколи можуть "зловити блєдного" і знову йдуть здавати кров через 60 днів.
3. Якщо ви викладаєте у ВУЗі і маєте студентів 3-4 курсу, яким виповнилось 18 років - пообіцяйте їм додатковий бал зі свого предмету і попросіть стати донорами.
4. Якщо ви власник фірми - попросіть своїх підлеглих здати кров, відпустіть їх на день здачі з роботи.
5. Якщо ви не можете бути донором - розповідайте про донорство, попросіть своїх друзів, рідних, колег стати донорами.

Читайте також: Штам "Омікрон" вражає наймолодших: на Рівненщині розгортають дитячі ковідні ліжка (ВІДЕО)