Хліба і видовищ - саме цими словами можна описати сесію Рівненською міської ради. Основне питання на порядку денному - затвердження бюджету на 2022 рік. І навколо цього у сесійній залі точилося чимало суперечок. Павло Невесенко з подробицями.

Аби плідно попрацювати, варто підживитись. У цьому міським обранцям допомогли учасники проєкту «Іди й роби». Особливі діти принесли на сесію власноруч приготовлені пиріжки та роздали міським обранцям. Можливо, така солодка підзарядка додала депутатам сил і вони відразу почали не лише голосувати, а й сперечатися. Перед затвердженням бюджету на 2022 рік на горіхи дісталося очільниці управління культури і туризму Наталії Лозовській. Вона не прийшла на засідання, бо взяла відпустку. А до неї виникло чимало питань.

Зокрема, Галина Кульчинська закцентувала увагу на тому, що в бюджеті заклали дуже мало коштів на зарплату працівникам Рівненського зоопарку.

Такий спітч останньої викликав навіть захоплення у її політичного опонента Юрія Осіпчука.

Стосовно фінансування культурно-масових заходів у 2022 році, то тут теж виникло чимало запитань у депутатів.

"Віддувався" на засіданні за свою керівницю її заступник Андрій Ткачук. Пояснює, чому на деякі з заходів не виділили жодної копійки з міського бюджету.

Після затвердження бюджету на наступний рік перед міськими обранцями звітувався заступник Олександра Третяка - Юрій Поліщук. Зокрема, він запропонував перенести дитячу стоматологію у приміщення стоматологічної поліклініки для дорослих. За його словами, знаходження дитячої поліклініки у приміщенні житлового будинку унеможливлює медикаментозне заспокоєння і знеболення для дітей. Зокрема, йдеться про дітей з інвалідністю. Бо система вентиляції у будівлі спільна.

Втім, колектив стоматполіклініки проти переїзду на нове місце. Та додають вентиляція з будинком не є спільною. Просять не руйнувати те, що напрацьовувалось роками.

Це питання відклали на довивчення. Втім, очільник міста Олександр Третяк також вважає, що доцільніше було б об'єднати дитячу стоматологію та поліклініку для дорослих.

Розглянули депутати на засіданні чимало земельних питань. Втім це засідання не останнє у цьому році. 30 грудня депутати зберуться на ще одну сесію. Вочевидь, не лише працювати, а й провести 2021 рік за столом.

Читайте також: 10 мільйонів гривень: на що витратить кошти громада-переможець проєкту "Велика Незалежність"? (ВІДЕО)