Ситуація близька до критичної. Відповідну інформацію сьогодні озвучили під час позачергової комісії з питань ТЕБ і НС Рівненщини.

Рішенням комісії повністю перепрофільовані для прийому хворих на коронавірусну хворобу COVID-19: Рівненська міська лікарня, Сарненська ЦРЛ, Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, Гощанська багатопрофільна лікарня, Дубенська міська лікарня.

Зокрема, нині ковідні ліжка має 21 медичний заклад в області. В них є 1996 ліжок. Щодня в лікарні потрапляє 150-170 пацієнтів.

Станом на сьогодні є 197 вільних ліжок, з них 37 дитячих, 15 реанімаційних.

«Маємо стрімке поширення коронавірусної інфекції. Щодоби близько 1000 виїздів швидких, з них більше 10 відсотків до «ковідних» пацієнтів. Тому медична система області має бути у підвищеній готовності, а окремі заклади до повного перепрофілювання для надання допомоги пацієнтам із корона вірусом», - зазначив головний медик Рівненщини Олег Вівсянник.

Крім того, на Рівненщині активізується робота цілодобового штабу з протидії коронавірусу для оперативного реагування та епідемічні виклики.

 

Читайте також: Які додаткові карантинні обмеження ввели на Рівненщині