Перевізники вийшли на страйк. На Волині водії вантажівок влаштували мирну акцію протесту. До неї долучилися перевізники з усієї західної України. І з Рівненщини теж. Все тому, що вже два місяці їм не видають спецдозволи на перетин кордону. Більше, дивіться у сюжеті.

Водії вантажівок страйкуть. На кордон з Польщею приїхало близько сотні фур. Перевізники з усієї західної України влаштували мирну акцію.

Вже два місяці їм не видають спецдозволи на перетин кордону. Найскладніша ситуація з Польщею - квоти закінчилися ще у влітку. А відтак ні вивезти товар, ані завезти в Україну вони не можуть. Поставки зриваються, контракти з європейцями горять. А водії сидять без роботи.

Від цього недоотримує й економіка України. Тому перевізники закликають урядовців втрутитися в ситуацію та допомогти вирішити цю проблему. Згідно з домовленостями між нами та поляками, сусіди зобов’язалися видавати по 200 тисяч дозволів на рік. Але вже декілька років поспіль виділяють лише 160 тисяч. А цього для 40-ка тисяч вантажівок, які співпрацюють з Європою, замало. Тому постійно виникають проблеми.

Тому перевізники змушені так привертати до себе увагу. Понад півсотні фур зранку вирушили з Луцька і до пункту пропуску Ягодин.

Перевізники кажуть, якщо ця акція не подіє на урядовців, то вдаватимуться до радикальніших методів. Зокрема зможуть перекрити дорогу.

Читайте також: Відділення під ніж: у Гощанській громаді закривають банк - люди обурені (ВІДЕО)