Учора, у приміщенні Великоомелянської сільської ради відбулася зустріч місцевиї жителів з головним санітарним лікарем Рівненщини Романом Сафоновим.. Передбачалося, що під час неї батьки зможуть отримати інформацію та озвучити свої питання щодо вакцинації від поліомієліту. Однак, тих хто не поспішає приводити дітей на вакцинацію на зустрічі не дочекались.

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов каже, що передбачав таку картину. 

Моя місія не повністю виконана, бо було завдання переконати так званих "антивакцинаторів" про необхідність щеплень. Однак, саме ці люди не прийшли на зустріч. Має бути щеплено не менше 95 відсотків дітей до 5 років. В Великій Омеляні нині щеплено 34 відсотка. Тобто за 10 днів вакцинували лише третину дітей. Цього замало. По Рівненській області вакциновано 54 відсотка 1 - 1,5 річного віку вакциновано. Цього теж замало.

 

Батьків бентежить необхідність додаткової дози, адже більшість з них дотримуються обов'язкового календаря щеплень. Не розуміють для чого потрібна ще одна доза. Однак, пояснити їм це і не вдалось, адже саме ті батьки не прийшли на зустріч.

Читайте також: Майже 800 хворих на коронавірус виявили за добу на Рівненщині