Бо так швидше. У Рівному патрульні інспектували ділянку проїзної частини, на якій люди часто оминають пішохідний перехід і просто перебігають дорогу, оминаючи автомобілі. Ця акція має назву "Безпечний пішохід". Спрямована на те, щоб пояснити пішоходам, що перехід дороги у забороненому місці може призвести до трагедії. На запитання, чому не йдуть по зебрі, люди відповідають по-різному. Проте, кожен певен, що його причина найвагоміша. Подробиці, далі у сюжеті.

Виграєш хвилину, втратиш життя. Ось так, нехтуючи правилами дорожнього руху та безпекою власного життя, рівняни перебігають дорогу, яка просто кишить автомобілями. В основному перебігають люди, які щойно приїхали громадським транспортом на зупинку і їм просто ліньки пройтися до зебри, яка буквально розташована поруч.

Більшість людей, які переходять дорогу поза межами пішохідного переходу є пенсіонерами. Двох таких ми зафільмували на камеру.

Патрульні розповіли, що порушують правила дорожнього руху громадяни різної вікової категорії і в кожного з них різна реакція на зауваження.

Штраф за таке порушення становить 250 гривень. Та порушників не завжди штрафують, у більшості випадків правоохоронці проводять профілактичні бесіди про можливі негативні наслідки перебігання дороги, які дуже часто закінчуються смертю.

Читайте також: Три десятки "тітушок" намагались зірвати позачергову сесії Костопільської міської ради (ВІДЕО)