Пленарне засідання ініціювали, аби висловити недовіру секретарю міської ради Давиду Дідуху та голові бюджетної комісії Олексію Кособуцькому. Їх звинувачували в узурпації влади в громаді та підміні проєктів рішень. Попри наміри агресивно налаштованих молодиків сесія все ж відбулась. Які її результати дізнавався Дмитро Тригубець.

Позачергова сесія Костопільської міської ради. У порядку денному - недовіра секретарю Давиду Дідуху та голові бюджетної комісії Олексію Кособуцькому. Засідання - під загрозою зриву.

Давида Дідуха та Олексія Кособуцького, яким депутатський корпус ініціював висловлення недовіри пов'язують з узурпацією влади в громаді та звинувачують в організації непрозорого процесу прийняття рішень.

З 36 депутатів з'явилось 20. А отже сесія вважається такою, що відбулась. Навіть, незважаючи на три десятки молодиків спортивної статури, які мали на меті зірвати пленарне засідання. Спочатку вони блокували роботу ради, хоча поліції в президії також вистачало. Вже опісля прибуття роти спецпризначенців агресивно налаштована молодь покинула сесійну залу та викрикувала свої гасла з коридору, заважаючи повноцінній роботі міських обранців.

В ході пленарного засідання костопільські міські обранці проголосували за висунення недовіри. Отже, Давид Дідух більше не секретар, а Олексій Кособуцький - вже екс-голова бюджетної комісії. Міський голова Костополя займає свій пост вже 25 років. Такого дійства як сьогодні, каже не бачив ще ніколи.

Каже, не на жарт здивувався такій зацікавленості політичним життям громади серед молодого покоління. Серед присутнього депутатського корпусу - усі як один стверджують, що молодиків запросили ті, кому власне і висловлюють недовіру. За словами голови фракції "За Майбутнє", Юрія Шарманського - театралізоване дійство відбулось за сприяння Олексія Кособуцького та Давида Дідуха, проте останні це усіляко заперечують.

Вже екс-секретар міської ради Давид Дідух також заперечує свою причетність до присутніх на сесії агресивних "гостей". Натомість стверджує, що об'єктивних причин усунути його від посади немає.

Незважаючи на це, вже 27 серпня відбудеться чергова сесія міської ради. Саме тоді депутатський корпус визначить хто стане новим секретарем та головою бюджетної комісії Костопілської міської ради.

Читайте також: Рівненський тубдиспансер відвідали представники НСЗУ, МОЗ України та ЦГЗ: які недоліки виявили (ВІДЕО)