Аварійний мікрорайон у Рівному. До редакції телеканалу на гарячу лінію звернулися мешканці двох будинків на Північному. В одному з них розвалюються сходи до під'їзду, а спуск до будинків на вулиці Євгена Коновальця, що біля підземного переходу, радше нагадує інтерактивний квест по тому, як не зламати ноги. Про ці дві проблемні ділянки далі розповість наш Павло Невесенко.

Мешканка будинку Жанна Узій розповідає, руйнуватися сходи біля підїзду почали ще з липня минулого року. Тоді на зустріч з мешканцями приїжджали представники управлінської компанії "Рівнедімсервіс", яка опікується будинком. Втім, і по цей час ніхто не виправив ситуацію, яка досягла критичної межі.

Жанна Узій додає, оплачують послуги управлінської компанії у розмірі 189 гривень на місяць. Втім, ніяких робіт представники компанії не проводять.

Нарікає на управлінську компанію і мешканка будинку Любов.

Ми вирішили зв'язатися з управлінською компанією "Рівнедімсервіс", аби запитати, чому там не реагують на звернення громадян. Телефонний робот повідомив наступне.

Викликаємо за вказаним номером аварійну службу. 

А це вериша європейської архітектури у Рівному - сходи, що ведуть від підземного переходу до будинків на Євгена Коновальця. Щодня повз них проходять тисячі людей. Втім, спуститись або піднятись по них непросто, розповідають мешканці прилеглих будинків.

Володимир мешкає у будинку по вулиці Євгена Коновальця, 3. Розповідає, щодня бачить, як людям непросто йти по цим сходам. Додає, їх інколи ремонтують, однак, роблять це у несприятливу пору року. І так тягнеться вже з десяток років.

Депутатом, що обрався в міську раду по округу, в який входить будинок на вулиці Євгена Коновальця, є Андрій Жильчук з "Європейської солідарності", кажуть місцеві. Втім, як розповідають люди, жодного разу зі старту його каденції не бачили.

Мешканці ж будинку на вулиці Гагаріна, 45 і далі продовжують жити з аварійними сходами біля підїзду та думкою, що їхній дзвінок важливий для компанії "Рівнедімсервіс".

Читайте також: Поблизу Рівненського зоопарку побільшає паркомісць (ВІДЕО)