Чи не найбільша туристична атракція обласного центру, приваблює як рівнян так і гостей міста. Тут з кожним роком зростає кількість відвідувачів з різних куточків України і з -за кордону. І більшість приїздить власним транспортом, залишити який немає де.

На годиннику ще немає 11 години, а парковка Рівненського зоопарку заповнена вже на половину. І це будній день. У вихідні та святкові відвідучів у рази більше і от тоді помітна проблема відсутності необхідної кількості парко місць. Через це загальне враження відвідин зоологічного парку псується ще до початку огляду тварин, - каже директор зоопарку Олег Павлюк.

У святкові та вихідні дні черги з автобусів вишиковуються у ряд за десятки метрів від зоопарку. На екскурсії приїздять люди з різних міст та навіть країн. Вже пообіді до зоопарку приїздить чимало відвідувачів на власному автотранспорті.

Вирішити проблему хочуть у міській раді. Планують облаштувати додаткові паркомісця на вільній від забудов землі Рівного. Однак, у соцмережах не усі вважають таку ідею вдалою.

У міській раді апелюють, мовляв думають насамперед про відвідувачів зоопарку.

Продовжити парковку планують у напрямку траси Київ -Чоп. Скільки квадратних метрів вона займатиме та у скільки тисяч гривень обійдеться місту поки не кажуть, мовляв все стане відомо після розробки проектно-кошторисної документації. А вона обійдеться у щонайменше 80 тисяч гривень.

Віктор Шакирзян каже, вже на найближчу сесію Рівнеради планують винести це питання. Облаштувати паркомісця хочуть до кінця цього року. Принаймні оформити документи, розчистити територію від хащів та заасфальтувати покриття. От тільки чи потрібно це робити за кошти платників податків?

Читайте також: На Рівненщині місцева влада буде обстежувати "хрущовки"