43 людини втопилося в Україні лише за червень. З них 8-ро дітей. На Рівненщині ситуація дещо позитивніша - 9 людей з початку року. І це разом з тим, що купальний сезон в області стартував лише місяць тому. Відтак, аби запобігти летальних випадків на водоймах, у Рівному провели показові навчання. Як же відбувається процес порятунку - далі у сюжеті.

Купався на відстані, а ногу звела судома. Це лише одна із причин, коли рятувальникам доводиться швидко реагувати та їхати на порятнуок. Наблизившись до потопельника, йому кидають рятувальний кінець Александрова. Та везуть на берег, де робитимуть массаж серця та штучне дихання.

Після рятувальних вдохів необхідно перейти до серцево легеневої реанімації. Для цього потрібно візуально знайти середину між ключицями та краєм реберної дуги.

Це лише мінімальні вправи для того, аби швидко розблокувати дихальну систему. Далі робитимуть медики, яких теж потрібно викликати чим швидше.

Сьогоднішня ситуація була навчальна. Проте дуже поширена. З початку року на водоймах Рівненщини загинуло 9-ро осіб. І це при тому, що купальний сезон розпочався місяць тому. Все через нехтування основних правил.

До основних причин, які поповнюють сумну статистику є алкоголь та відсутність догляду за дітьми. Відтак, аби зменшити кількість потопельників, у Рівному проводять навчання.

На сьогодні в області підготовлено 18 пляжів, де можна купатися та де облаштовані рятувальні пости. Разом з цим, всього є 39 місць відпочинку. Тому базові знання у таких ситуаціях в край необхідні.

Читайте також: Ретро-посиденьки та пожежні гідранти: у Рівному відбулась презентація проєктів громадського бюджету (ВІДЕО)