Тиждень без газу. У Рівному багатоповерхівку на вулиці Білій відімкнули від газопостачання. Причина - аварійно-ремонтні роботи та необхідність повірки лічильників. Ці роботи наче і зробили, однак газу в помешкання людей донині немає. Чому - намагалась з'ясувати Катерина Савченко.

Готують їсти на електроплитках, воду гріють кип'ятильниками. Вже 7 днів жителі п'ятиповерхівки на вулиці Білій, 105а не мають централізованого газопостачання.

Пані Любов розповідає, газ відімкнули ще 2 червня.

Залишившись без газу, люди не мають і гарячої води, адже в більшості мешканців газові колонки. У будинку проживає чимало родин із маленькими дітьми.

Обслуговує будинок управляюча компанія "Сонячне". І до них, і до "Рівнегазу" мешканці звертались неодноразово впродовж тижня, втім віз і нині там.

В управляючій компанії "Сонячне" кажуть, нині зі сторони Рівнегазу уся ця історія виглядає як шантаж. Не вмикають газ людям до тої пори, поки упрапвляюча компанія не підпише акт розмежування балансової належності. І взагалі говорити про нього розпочали лише після відімкнення, завчасно попереджали лише про планові ремонтні роботи та повірку лічильників.

У "Рівнегазі" ж кажуть своє, шантажу немає, про необхідність підписання договорів управляючу компанію попередили. Блактине паливо з'явиться у оселях рівнян лише за цих умов.

Ще одним варіантом швидкого відновлення газу є створення ОСББ у будинку, коли після загальних зборів цей акт зможе підписати голова об'єднання. От тільки в багатоповерхівці проживає чимало пенсіонерів, частину квартир взагалі здають в оренду. Ніхто не готовий ставати старшим по будинку. Схожа проблема у Рівному торкнулась не лише цієї п'ятиповерхівки. Люди ж у цій ситуації залишаються заручниками ситуації та готові вдаватись до більш кардинальних дій, обіцяють перекривати дороги. Вже сьогодні, після того, як люди почали бити на сполох, газ у помешкання цих рівнян підключили.

Читайте також: Банкою зі сметаною по голові: подробиці інциденту у Костополі (ВІДЕО)