Дорогу до унікального Білого озера на Рівненщині ремонтують вже десятки років. Аби проїхати декілька кілометрів, доводиться минати ями годинами. Тому левова частка відпочивальників просто не їдуть туди через погану дорогу. Наш Ілля Томашевський напередодні купального сезону перевірив шлях до рівненської родзинки.

Потрапити на гліциринове озеро постійно є безліч бажаючих. У розпал сезону на Білому озері немає де пройти - відпочивають тут, як в палатках біля води, так і в будиночках. Люди насолоджуться поліською природою та цілющою шовковою водою. Звісно, якщо доїдуть.

Серед місцевих, що проживають біля туристичної бази, про дорогу до Білого озера ходять легенди та називають її місячним пейзажем.

Проте, з часом на проблемну ділянку дороги таки звернули увагу та почали приводити її до ладу. Але люди все рівно обурені. Кажуть, що роботи проводяться хаотично, десь зроблено, десь ні. Василь цією дорогою щодня їздить по 4 рази. Зізнається, його транспортний засіб постійно доводиться ремонтувати.

Загалом так звана «дорога на Біле озеро» це близько 82 кілометрів шляху, який сполучає колишній райцентр Зарічне з центром новоствореного Вараського району, а місто Вараш з міжнародною трасою Київ-Ковель-Ягодин. При цьому тільки 24,5 кілометрів цієї дороги має асфальтобетонне покриття. Решта - чорне шоссе, білощебеневі ділянки та бруківка.

В планах на цей рік капітально відремонтувати майже 17 кілометрів дороги. Це відрізок від села Стара Рафалівка до повороту на Біле озеро в селі Рудка.

У службі автомобільних доріг додають, що після обрання підрядної організації, вони одразу розпочнуть капітальний ремонт, але це вже буде ближче до осені, тому цей сезон ще доведеться їздити по старій дорозі.

Читайте також: У Квасилові продовжують ремонтувати дороги (ФОТО)