Такі відпрацювання є щорічними. Залучають до них рятувальників та жителів громади. Цього разу навчання проходили на базі Дубровицького лісгоспу. Як все було, дивіться далі у сюжеті.

У лісі колишнього Дубровицького району розгорілась пожежа. Ліквідовують її рятувальники, мешканці громади та лісівники. Всі злагоджено працюють, аби не допустити поширенню вогню. Саме за таким сценарієм проходять навчання щодо запобіганню пожеж в екосистемах.

Щорічно з настанням весни, лісівники готуються до ліквідації пожеж. Кажуть, зазвичай їх спричиняють люди, підпалюючи суху траву, кидаючи недопалки. Вогонь шириться швидко і може спричинити лісову пожежу. Будь-які початкові загорання фіксують у пункті спостереження Дубровицького лісгоспу. По території встановлені камери відеоспостереження. Усі зображення в режимі реального часу, передаються у пункті відеоспостереження.

З початку року на території Дубровицького лісгоспу не було жодної пожежі. Однак у разі потреби працівники можуть швидко виявити осередок загоряння, а завдяки техніці - можуть дістатися у будь-яке, навіть найвіддаленіше місце у лісі.

Семінари-наради з перевірки готовності держлісгоспів до пожежонебезпечного періоду відбувають щороку. Таким чином лісівники обмінюються досвідом і удосконалюють свої вміння.

Незабаром планується придбати додаткові засоби для ефективної боротьби з лісовими пожежами. Але лісівники у першу чергу просять громадян бережно ставитись до лісу і не спричиняти пожежі. 

Читайте також: Біля музею на Зарічненщині з`явилася алея вишень