Він буде тривати з 1-го квітня до 15 червня. Під час цього періоду забороняються усі заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Як розпочався "сезон тиші" на теренах нашої області, дізнавався Юрій Чорнобривець

"Сезон тиші" вперше запровадили у 2016 році. Його мета - зберегти тваринний світ у період масового розмноження та вирощування потомства диких тварин.

Василь Кельник мисливець з більш ніж 40-річним досвідом. Полювання для нього стало невід'ємною частиною життя, але коли настає час відкласти зброю до сезону полювання, він відкладає, оскільки розуміє всю значимість природоохоронної кампанії.

У цей період у мисливських угіддях заборонено проводити будівництво, а мисливським господарствам проводити загонне полювання. Окрім того, не можна розводити багаття в лісі, а також палити минулорічну суху траву, додає Василь Кельник. Також не дозволяються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Щодо риболовлі, то вона не заборонена. Проте є певні правила, при яких дозволяється ловити рибу.

Станіслав, теж полює, але більшу перевагу віддає риболовлі. Тому вже більше 50 років займається улюбленою справою. Знає, що дозволено, а що ні.

За порушення так званого "сезону тиші" існує низка штрафів. Якщо хтось з громадян помітив такі правопорушення, вони мають звернутися в обласні або міські управління екології. Також поліція повинна фіксувати такі правопорушення та притягати до відповідальності осіб, які їх вчинили.

З усіх перелічених заборон особливо важливою є заборона на проведення будь-яких санітарних рубок лісу та ділянок лісу в місцях, де масово мешкають та розмножуються тварини. До слова, якщо в цей період людина все ж таки вийшла на полювання та застрелила будь яку тварину, її будуть судити за браконьєрство. 

Читайте також: На Рівненщині відремонтують дорогу до Білого озера