У Рівному створено власний відділ Державного бюро розслідувань. До цього часу, аби вести слідство у області працівникам ДБР доводилося їздити із Хмельницького, а відтепер вони зможуть працювати стаціонарно. Хто, для чого та на яких умовах - дивіться далі у сюжеті.

Знайомтеся, це Владислав Васильєв - директор хмельницького теруправління ДБР, яке відсьогодні працюватиме і в Рівному. Фактично державне бюро розслідувань в Україні розпочало свою роботу у листопаді 2018-го. Втім, через навантаження, працівники ДБР змушені більшість свого часу проводити у роз'їздах. Відтак, аби компенсувати час у правоохоронному органі вирішили розширювати свої підрозділи у 5 областях, включаючи Рівне.

Владислав Васильєв розпочав свою роботу на посаді директора ДБР у вересні минулого року, після того, як його попередникам інкримінували перевищення службових повноважень. Під його керівництвом на Рівненщині працюватиме два десятки осіб: половина – оперативники, решта слідчі ДБР, на чолі із начальником слідчого відділу.

Представити начальника слідчого відділу у Рівному обіцяють найближчим часом. Проте з відкритих реєстрів дещо про Євгенія Драчевського все ж відомо. Проживає він у Вінниці, одружений та має сина. У своїй власності має квартиру та житловий будинок у розмірі понад 400 квадратних метрів. Крім того, відповідно до декларації за 2020, сім'я Драчевських має декілька земельних ділянок, розміром близько 20 тисяч квадратних метрів. До слова заробітна плата у ДБР досить пристойна. Лише оклад працівників ДБР сягає 42 тисяч гривень, а з надбавками вони отримують більше.

Владислав Васильєв додає, що така заробітна плата допоможе їхнім працівникам уникнути корупції. І правда, мабуть, лише через корупцію, або зарпалту у державному бюро розслідувань можна собі дозволити годинник, ціни якого вартують від 10 до 70 тисяч гривень. Проте, завдяки діям ДБР, за 2020 рік встановлено державі збитків на суму понад 32 мільйони гривень, з них 3 з половиною мільйони на території Рівненщини. Крім того, накладено арешт на майно, сума якого понад 22 мільони і 1 мільйон 256 тисяч на території Рівненщини.

Також Владислав Васильєв згадав і найбільш резонансні злочини розкриті Державним бюро розслідувань. Це хабар у розмірі 100 тисяч доларів за посаду начальника відділу поліції та затримання організованої злочинної групи, які протягом року збували наркотики ув’язненим. Відтак, у зв'язку зі збільшенням роботи, в подальшому відкриття підрозділів ДБР відбуватиметься по всій Україні.

Телеканал "Рівне 1" пильно стежитиме за роботою новоутвореного відділу. А вже в наступних сюжетах розповімо детальнішу інформацію про начальника слідчого відділу у Рівному.

Читайте також: Відсутність транспорту, затоплені будинки та дороги: обурені костопільчани мітингують під міською радою