За 400-500 гривень продавала своїм клієнтам документ про відсутність коронавірусу. Охочих придбати їх було багато. Правоохоронці жінку викрили. Нещодавно провели обшук і вилучили у приміщенні турагенції бланки довідок та оргтехніку, на якій їх виготовляли. Якою має бути справжня довідка про відсутність ковіду, аби поїхати закордон, дивіться далі у сюжеті.

Липові довідки про відсутність ковіду. У Костополі правоохоронці викрили власницю турфірми, яка торгувала підробками. За 400 - 500 гривень пропонувала клієнтам документ для поїздки закордон, про нібито відсутність коронавірусу.

Попит на липові довідки був. У приміщенні турфірми вилучили не заповнені бланки, а також техніку, на якій їх виготовляли.

Ось який вигляд має справжня довідка про відсутність ковіду для виїзду закордон.

Для того щоб отримати таку довідку, спершу людина має здати тест на коронавірус. Згідно з результатом упродовж дня їй видадуть документ. Офіційна довідка разом з тестом коштуватиме майже 900 гривень. Натомість власники турфірми у Костополі без здачі аналізів продавали такий документ за 400 гривень.

Після нового року побільшало бажаючих отримати такі довідки. До сотні вдень їх видають у лабораторному центрі. Загалом в області близько десятка лабораторій видають довідки щодо відсутності коронавірусу. Начувані медики і про несправжні.

Єгипет нині користується найбільшою популярністю серед туристів, кажуть у турфірмах. Аби поїхати на відпочинок за кордон, обов'язково потрібна довідка про відсутність коронавірусу. Про недобросовісних колег, які торгували несправжніми довідками, чули. Кажуть, нині це не рідкість в Україні. Втім з таким документом бути впевненим у вдалому відпочинку не варто.

Тому радять отримувати довідки лише у сертифікованих лабораторіях. Тим часом власниця турагенції у Костополі, яка торгувала "липовими" документами стала фігуранткою кримінального провадження. Жінці загрожує до п'яти років за гратами. 

Читайте також: Футбольні фанати назвали рівненську владу "балаболами"?