У вівторок, 19 січня, православні християни відзначатимуть свято Хрещення господнього або Богоявлення, яке завершає цикл зимових свят.

 Коли і які богослужіння відбуватимуться у храмах Рівного розповів клірик Свято-Покровського кафедрального собору, протоієрей Петро Мартинюк, пише 7 днів.

"Свято Богоявлення починається з надвечір’я напередодні у Хрещенський Святвечір, – уточнив священик. – Звершується великий чин освячення води. Вечірнє богослужіння починається о 16-ій годині. Після цього люди набирають та несуть освячену воду в свої домівки, щоб їх окропити, поділитися нею зі своїми близькими".

Цього дня у всіх храмах відбудуться літургії та великий чин освячення води.

У Свято-Покровському кафедральному соборі перша літургія розпочнеться о 7-ій годині архієрейським чином. Після цього у ківорі, який є на території храму, відбудеться велике освячення води. Згодом почнеться друга літургія. Всі віряни зможуть взяти освяченої води.

"У зв’язку з карантинними обмеженнями ми просимо людей, щоб не було великих скупчень. Під час освячення води можна перебувати на вулиці, поруч із храмом".

Чи буде Хресна хода та освячення води біля Басівкутського озера, поки остаточно не відомо.

Читайте також: На Басовому Куті у Рівному цьогоріч не буде масових купань на Водохреще