За дах над головою потрібно платити. У притулку для безхатченків відкрили платну кімнату. Тут і холодильник, і мікрохвильова та навіть пральна машина. Щоб жити в такому комфорті потрібно не лише заплатити, а й принести довідку про доході. Скільки обійдеться безпритульному заплатити за комфорт дізнавалася наша Інеса Пославська.

13 гривень і 38 копійок за один день перебування у притулку для безхатченків платить Сергій. Досі чоловік шукав прихисток за вокзалах, або ж в знайомих. Тепер тимчасово житиме на Жоліо Кюрі, 21.

А ще холодильник, пральна машина та окремий санвузол. Таких комфорт є лише в одній кімнаті у притулку для безпритульних. Перебувати тут можуть до 10-ти осіб і тільки чоловіки. Наразі, тут мешкає лише Сергій. Він перший, хто заселився в цю кімнату після її відкриття.

Двері кімнати з покращеним комфортом відкриті для тих, хто має хоча б мінімальних дохід. Саме від цього і вираховується вартість проживання у притулку.

Договір про тимчасове перебування у Рівне снькому обласному центрі з надання соціальних послуг може укласти людина, яка надасть необхідні документи, а саме: медична та довідка про доходи. Кімната була готова ще півроку тому, однак запрацювала тільки зараз.

Зараз готують документи ще двоє осіб, які будуть прожвати в покращеній кімнаті. Щодо інших - звичайних, то вони повністю заповнені, тут перебувають 10 жінок та 20 чоловіків. Вони не мають окремої кухні чи ванної кімнати. Відповідно й не платять за дах над головою. 

Читайте також: Опалювальний сезон "на носі": як обігріти будинок органічними відходами та водою