Мешканці декількох будинків на вулиці Соборній зібралися на протест біля управління містобудування та архітектури. Певні, що у них хочуть відібрати прибудинкову територію і звести на тому місці 16-поверховий житловий будинок. Тому озброїлись плакатами і вийшли на протест. На місці події був і Юрій Чорнобривець.

У Рівному під стінами управління містобудування та архітектури зібралися обурені мешканці житлових будинків 32, 34 та 36, що по Соборній. Вони стверджують, що дитячу площадку, якою вони користувалися майже 40 років, хочуть забрати під будівницвто.

Люди нарікають, якщо почнеться будівництво то скоріше за все, комунікаціїї їхніх старих будинків просто не витримають навантаження.

Сам же забудовник каже, що територію у людей ніхто забирати не збирається, більше того, що на даному етапі розглядається тільки передпроектна пропозиція на будівництво даної багатоповерхівки.

Під стінами управління архітектури, обурені мешканці зібрались не даремно. Адже сьогодні там засідала містобудівна рада. Розглядалось і питання виготовлення робочого проекту для даного будівництва. Журналістів на засідання не пустили. Зі слів одного з протестуючих, який був серед присутніх, рішення про дану забудову відмінили. Оскільки воно порушує ряд правил які встановлені законом України про будівництво. Наразі питання про зведення 16-ти поверхівки відкладене до того часу, поки не буде розглянуте питання детальної розробки забудови генплану центральної частини міста.

Читайте також: На Рівне нщині тихе полювання набирає обертів