Тихе полювання набирає обертів. На Рівненщині вже стартував грибний сезон. Люди хизуються світлинами з грибними кошиками у соціальних мережах. А ті, хто лінуються провести години у нетрях Рівненської природи - іде на ринок, щоб придбати дари природи. Пішов туди і наш Ілля Томашевський аби побачити чи продають вже гриби та які цьогоріч ціни.

Великі й малі, білі та красноголовці. На Рівне нському ринку уже можна побачити різноманітні види грибів. Люди з якими нам вдалось поспілкуватись кажуть, найбільше цьогоріч грибів везуть з Корецького району.

Пані Роза продає гриби тут на ринку близько 20 років. Втім, зізнається, що такої ціни ще не бачила. Вартість за кілограм коливається від 150 до 250 гривень.

Більшість людей, яких нам довелося зустріти на ринку не полюбляють збирати гриби, але купують. Адже у всіх є свої кулінарні секрети - як смачніше їх куштувати.

У Рівне нському обласному лабораторному центрі кажуть, що цього року випадки отруєння поодинокі, але не потрібно забувати про небезпечність грибів. Лікарі ж зазначають, якщо є можливість відмовитися від споживання дикорослих грибів варто так зробити. Краще вживати штучно вирощені, які піддаються контролю якості.

Якщо ж вам стало зле після вживання грибів - необхідно одразу викликати швидку та вживати багато води, але ні в якому разі не займатися самолікуванням, підкреслюють медики.

Читайте також: Невродила, але ціна менша: на Рівне нщині сезон збору картоплі