Пальма - одна з улюблених та найпоширеніших кімнатних рослин, яка доповнює інтер’єр та вносить частку екзотики та краси в будь-яке приміщення.

Пальми потребують хорошого освітлення, просторого і теплого приміщення, не переносять протягів і різких перепадів температури. В цілому, пальми досить примхливі рослини і догляд за ними завдає чимало клопоту. Тому дізнайтеся, як підібрати ідеальний грунт для пальми і вибрати правильний час для пересадки. Адже, саме від цього багато в чому залежить їх стан.

Почнемо з того, що пальмі необхідний живильний грунт. Відмінно підійде наступна суміш: 2 частини легкої глинисто-дернової, 2 частини перегнійно-листової, 1 частина торф'яної, 1 частина перепрілого гною, 1 частина піску і трохи деревного вугілля. Такий пухкий і повітропроникний субстрат допоможе пальмі добре рости.

Важливий момент: для молодих пальм грунт повинен бути легшим (дернова, листова земля і пісок), для дорослих - важчbv (глинисто-дернова)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кімнатні рослини, які очищують повітря

Взагалі пальми не дуже люблять пересадку, але іноді без неї не обійтися. Якщо кімнатна пальма молода, то пересаджувати її потрібно один раз на рік. Рослини старше 3-х років потребують пересадки приблизно один раз в 4-5 років. Зверніть увагу на розмір і форму горщика. Якщо коріння розростаються в ширину, то слід брати широкий вазон, якщо ростуть в глибину - вищий.

Перед посадкою завжди кладуть хороший дренаж, а поверх нього компост. Далі переносять саму пальму і засипають землю. Перші два тижні полив помірний. Що стосується підгодівлі, то слід удобрювати в період з квітня по жовтень. Щоб запобігти нападу шкідників на пальму, намагайтеся протирати листя вологою намиленою губкою.