Стратегію розвитку культурної інфраструктури України обговорили під час онлайн наради з міністром розвитку громад і територій Олексій Чернишов та міністром культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Про це повідомив голова Рівне нської обласної державної адміністрації Віталій Коваль на власній фейсбук-сторінці.

Серед пріоритетних напрямів програми:

  • реставрація пам’яток культурної спадщини;
  • туристичні магніти України;
  • створення центрів культурних послуг.

Такі центри планують зробити в кожній області. Це комфортні публічні простори у громадах, в яких можна буде знайти всю необхідну інформацію про туристичні об’єкти регіону.

Основні їхні цілі:

  • модернізація культурної інфраструктури;
  • підвищення рівня залученості населення до культурних практик;
  • забезпечення населенню доступу до якісних культурних послуг.

Обговорили і питання туристичних магнітів. Одним з таких в Рівне нській області є Тараканівський форт. Проте наразі він без належного догляду, адже перебуває на балансі Міноборони. Тому на онлайн нараді, вкотре підняв питання про передачу форту та інших подібних об’єктів у спільну власність територіальних громад області. Лише тоді ми зможемо залучити кошти для облаштування там інфраструктури.

До слова, ще одним інструментом залучення фінансів для реставрації культурної спадщини стане президентська програма Велике будівництво. З наступного року до національного проекту додадуть і відновлення культурних об’єктів. Наразі до переліку програми планують внести Острозький замок. 

Читайте також: Чи запрацюють з серпня дитячі оздоровчі табори?