Про це повідомив перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін на черговому онлайн-брифінгу.

Сергій Подолін зазначив, що це питання є важливим для Рівне нщини, оскільки в обласному бюджеті закладені кошти на оздоровлення дітей, які цього потребують.

Разом з тим, перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації повідомив, що вже була проведена нарада з керівниками таких оздоровчих закладів. 

"Нас дійсно турбує їх стан. Тому що, коли вони не працюють, їх утримувати дуже важко. Це і охорона, і електричне забезпечення, це і певні технічні підходи по облаштуванню території і її охорони", - зауважує пан Подолін.

Однак на сьогодні питання відкриття оздоровчих закладів навіть не обговорюється, оскільки на державному рівні є заборона роботи дитячих таборів.

"Ми сьогодні надіємось, що ті заходи обмеження, які діють до 31 липня можуть бути зупинені, але тенденція захворювання в Україні і в тому числі у Рівне нській області не є зовсім позитивними, для того, щоб відкривати роботу таких таборів".

За словами Сергія Подоліна, Рівне нська облдержадміністрація постійно моніторить інформацію центру громадського здоров'я України, згідно з якою, зважаючи на поточну епідемічну ситуацію захворюваності на COVID-19 в Україні, відкриття дитячих оздоровчих закладів буде передчасним, через ризик розповсюдження даної хвороби.

Наразі Рівне нська ОДА чекає відповідного рішення, рекомендацій від київських колег. 

"І у випадку можливості відкриття, ми оперативно відреагуємо і зможемо провести хоча б один оздоровчий місяць для тих дітей, які потребують це оздоровлення в Рівне нській області", - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте також: Жителі села Перевередів самотужки "перевтілили" місцеву зупинку (ФОТО)