Джерело: poltava.to
У Полтаві зловмисник, який погрожував підірвати гранату, спочатку взяв у заручники співробітника поліції, а потім обміняв його на полковника поліції Віталія Шияна.

 Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, сьогодні, 23 липня, у Полтаві о 09:05 на вулиці біля будівлі адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати громадянина, який підозрюється в незаконному заволодінні транспортним засобом.

Під час затримання зловмисник дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати. За руку він тримав співробітника поліції.

На місці відразу створили оперативний штаб.

"Після перемовин зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника Управління кримінального розшуку ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі Богдан", - написав Геращенко.

Зокрема, уточнив, що зараз тривають переговори, мета яких змусити чоловіка здатися поліції, не завдаючи шкоди ні собі, ні оточуючим.

Уведена в дію спецоперація "Грім".

Також цю інформацію підтвердили у пресслужбі Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Ситуація ускладнилась тим, що зловмисник заходив у заручники працівника карного розшуку.

"Після переговорів зловмисник поміняв на утриманого працівника карного розшуку начальника управління карного розшуку ГУНП в Полтавській обасті полковника поліції Шияна Віталія, з яким поїхав на наданому відповідно до його вимог транспортному засобі в напрямку виїзду з міста", - йдеться у повідомлені.

Читайте також: Хаос та насильство: у рекламі Трампа використали фото з подій Євромайдану