У рекламному дописі передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа у Facebook використали світлину, зняту під час Революції Гідності у Києві в лютому 2014 року.

Таким чином цією фотографією автори хотіли проілютрувати "хаос та насильство". Про це повідомив колишній речник Гілларі Клінтон з питань міжнародної політики Джессі Лехріх на власній сторінці у Twitter.

"Нове оголошення Трампа, яке попереджає про хаос і насильство, зображує напад протестувальників на поліцейського... Але це світлина з подій у Києві 2014 року, коли головорізи Януковича боролися за припинення демократичного повстання", - зазначив Лехріх.

Так, на рекламному дописі із підписом "Публічна безпека проти хаосу та насильства" постає фотоколаж. На одній зі світлин зображений американський президент, який спілкується з правоохоронцями, а на іншій - сутички між українськими протестувальниками та правоохоронцями, які відбулися у столиці 18 лютого 2014 року. До слова, автором знімку з Євромайдану є український фотограф Мстислав Чернов. 

Наразі незрозуміло, було використання фото з Майдану у цій рекламі цілеспрямованим чи помилковим.

Читайте також: Іноземним ІТ-спеціалістам дозволили подавати документи на імміграцію в Україну