Чим підгодувати буряк в влітку, щоб він порадував вас хорошим урожаєм? Є кілька видів добрив, які становлять необхідну підгодівлю буряка в відкритому грунті влітку.

Підгодовувати буряк влітку потрібно кілька разів: в цьому випадку урожай буде високим, а плоди - великими і дуже смачними.

Чим підгодувати буряк в липні?

Для активного росту буряків їм необхідний суперфосфат. Можна внести під рослину його з розрахунку 50 г на 1 кв.м. Міжряддя після підгодівлі присипте золою і полийте чистою водою.

У дощове літо буряк може почати чахнути від нестачі азоту, який вимивається з грунту. При перших ознаках обробіть рослину розчином з 1 ч.л. сечовини, розчиненої в 5 л води.

Чим підгодувати буряк в серпні?

Останню підгодівлю буряка проведіть приблизно за місяць до збору врожаю. Для цього внесіть суперфосфат по тій же схемі, що і в липні. Але краще підгодувати буряк сумішшю 1 ст.л. сульфату калію і 3 ст.л. суперфосфату, розчинених в 10 л води.

Вирощування буряка на своєму городі - справа нескладна. Але все одно випадково можна погубити урожай, не знаючи деяких секретів.

Додаткова підгодівля буряка в відкритому грунті

Для того щоб буряк був смачнішим, тричі за сезон його потрібно підгодувати кухонною сіллю з розрахунку 15-20 г на 10 л води. Першу соляну підгодівлю буряка в відкритому грунті проведіть після формування 6 справжніх листочків, другу - коли коренеплід почне підніматися над землею, третю - через два тижні після другої підгодівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому жовтіє листя у огірків і як з цим боротися

Ця обробка підходить тільки бурякам і стане згубною для інших рослин, тому стежте, щоб сіль не потрапила на сусідні грядки.

При обробці буряків розчином кухонної солі краще поєднувати кореневе і позакореневе підживлення. Для зручності використовуйте лійку.

Обробка буряка розчином кухонної солі допомагає боротися з нестачею натрію, яка проявляється почервонінням листя.

Бажано також додатково обприскати буряк. Для цього ідеально підійде розчин з 1/2 ч.л. борної кислоти, 1/4 ч.л. йоду і 1 г марганцівки, розведених в 10 л води.