Для того, щоб овочі вийшли хрусткими і ароматними варто дотримуватися легких правил при запіканні.

 Здавалося, що може бути простіше приготування запечених овочів: просто виклав в посуд, поставив в духовку і все. Однак в цьому процесі є чимало підводних каменів. Які основні помилки допускають господині?

 
Недбало нарізані овочі
 
Щоб страва вийшла рівномірно приготованою, варто приділити особливу увагу нарізці овочів. Вони повинні бути приблизно однакового розміру. Що стосується способів очищення, то варто цибулю готувати цілою, баклажани нарізати кружечками, цвітну капусту розділяти, а коренеплоди просто помити.
 
Щільно викладені овочі
 
Запечені овочі вийдуть смачними і хрусткими лише в тому випадку, якщо ви залишите між ними хоч трохи простору. Вся справа в тому, що при запіканні вони виділяють пар, а значить розварюються. Наявність вільного місця зробить овочі хрусткими, і додасть їм золотисто-коричневий колір.
 
 
Запікання овочів при мінімальній температурі
 
Оптимальна температура для запікання - не нижче 200 градусів. Так овочі добре прожаряться і не будуть сирими. Якщо ви хочете добитися більш інтенсивного результату, запікайте їх протягом 30 хвилин при більш високій температурі.
 
Додавання солі
 
Овочі перед запіканням не потрібно солити, так як вони пустять ще більше соку. Тоді страва вийде водянистою і несмачною. Додавайте сіль і спеції безпосередньо перед подачею на стіл.
 
Запікання в першій-ліпшій посудині
 
Найкращим варіантом для запікання стане звичайне деко, застелене спеціальним папером. Завдяки йому, овочі будуть рівномірно випускати пар, і не підгорять. До того ж так буде зручніше перевертати їх.
 
Рослинне масло
 
Деякі вважають, що для всіх овочів потрібно однакову кількість масла. Зовсім ні. Пористі овочі, такі як гриби або баклажани, вимагають трохи більше масла, ніж коренеплоди. Оптимальна кількість - 2 столові ложки. Але будьте уважні, варто трохи перестаратися - і страва вийде жирною.