А у Рівному виявили перші випадки захворювання на коронавірус. На лікарняне ліжко в інфекційне відділення центральної міської лікарні потрапила 51-річна рівнянка та 74-річний чоловік з Білої Криниці.

У Рівному підтвердили два випадки коронавірусу. Захворіли 74-річний чоловік з Білої Криниці та 51-річна жителька обласного центру. Вони перебувають в інфекційному відділенні Рівне нської центральної міської лікарні.

Поступила жінка в суботу вранці. Чоловік перед тим в п'ятницю вдень, - розповідає начальник управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів.

Чоловік два тижні тому повернувся з Америки, а от рівнянка у якої виявили небезпечний вірус - за кордоном не була. Працює жінка в Рівне нській обласній бібліотеці для дітей.

По дезінфекції, заходи вже проведені, книжки палити не будуть...у цей заклад ніхто найближчим часом не заходив, - говорить заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Відомо, що рівнянка проживає на одній з вулиць мікрорайону Північний. Встановлюються в ким вона контактувала.

Включаються в роботу епідеміологи. Вони досліджують контактних. Наші працівники з тими людьми працюють.

Зараз рівнянка та чоловік з Білої криниці під наглядом медиків в інфекційному відділенні. Їхній стан середньої важкості. До слова, Міністерство охорони здоров'яоновило стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Відтак, пацієнтів "сортуватимуть".

Там встановлено, що пацієнтів з легкою формою захворювання повинні лікуватися вдома на самоізоляції. Пацієнти з показами, тобто якщо так взяти декілька основних, це температура вище 38 і + супутні захворювання...тільки госпіталізації.

Нині в Рівне нській області облаштували 5 тимчасових пунктів прийому хворих з підозрою на коронавірус. А саме біля опорних лікарень у Рівному, Сарнах, Дубно, Костополі та Рокитному. Для того, щоб у разі різкого збільшення хворих - спершу інфікованих оглядати в цих пунктах. Медики вкотре нагадують жителям області ретельно мити руки з милом та обробляти антисептичними засобами, а ще залишатися вдома, і тільки у крайньому випадку виходити на вулицю. 

Читайте також: на Рівне нщині зафіксовано п`ять нових підозр на COVID-19