фото ілюстративне
Вона запрацює о 16.00. Цю лінію відкрили при ОДА. Номер телефону цілодобовий. Можна поставити будь-які запитання щодо короновірусу.

Медиків області закликали ввести жорсткий масковий режим, розділити потоки здорових та хворих людей, мінімізувати візити населення до поліклінік, створити "запас" ліжкових місць, особливо у інфекційних відділеннях.

"Не нагнітайте ситуацію, говорячи про неготовність. Не можна бути готовим до того, з чим світ стикнувся вперше. Але запевняю, що область матиме необхідну кількість тест-систем для виявлення коронавірусу.", - запевняє директорка обласного центру громадського здоров'я Олена Гандзюк.

Окрім того просять зробити акцент на самоізоляції, яка довела на досвіді інших країн свою дієвість.

Також в області закликають визначити точки прибуття українців з-за кордону та саме там максимально контролювати ймовірний рівень захворювання. На Рівне нщині є підозра у кількох людей, але остаточні результати будуть після обіду. 

Як зазначають посадовці, нині аптечні заклади стоять перед вибором: купувати маски за завищеною ціною чи не купувати зовсім. Тож просять втрутитися антимонопольний комітет.

Перевізники Рівне нщини скаржаться, що в аптеках недостатньо дезінфікуючих засобів. Тому будуть вирішувати питання закупівлі таких засобів. За словами представників залізниці, за виникнення підозри що у потязі є хворі на коронавірус, такий вагон можуть відчепити й відбуксувати на окрему колію. Повернути його на маршрут можуть лише медики. Окрім того з 00.00 години 15 березня припиниться прийом пасажирів на міжнародні потяги, зокрема Київ-Варшава. Пункти митного пропуску в області працюють у повному режимі. Всіх перевіряють та уточнюють маршрут руху. Вказівок щодо зміни режиму роботи пунктів пропуску не було поки.
 
Найкраще з коронавірусом справляються країни, де є чітка дисципліна: В'єтнам та Південна Корея та Китай.

Крім того, в Україні весняний призов під загрозою зриву: бо на березень викликали 26 тисяч призовників для проходження медичного огляду. А що з ними робити, не знають у зв'язку з карантином: таки оглядати чи скасовувати виклиуи. Бо можливо треба буде змішувати терміни весняного призову. Це мають вирішити після завершення селектору.
 
Читайте також: Українські кордони закривають для іноземців