Розглядають передпроектні пропозиції.

Використати площу у самісінькому серці міста Рівного, пропонують місцеві архітектори. Все тому, що вважають, що велика частина території не використовується, бізнес не може якісно працювати, а територія потребує доопрацювань.

Пропозиція стосується вулиці Соборної в межах будинку 40 - 36. Проектна організація "Мост" винесла свою пропозицію враховуючи 9 проблем на тій ділянці. Планують збільшити місце для парковку, зробити парковку та відвід води:



Також свою пропозицію вніс архітектор Микола Пасічник, який власне, в минулому розробляв ту площу. Він запропонував використовувати її з комерційним спрямуванням. Побудувати Пасаж і накрити тротуар дашком для міні ринку:

Нині, це лише пропизиції щодо модернізації і свої думки вносять як і члени ради, так і інші присутні. Лунали думки також зробити там паркову і ландшафтну зону. Нічого не будувати, а влаштувати місце для відпочинку рівнян та гостей міста. 

Член ради Петро Подолець зазначив, що варто запроектувати архітектурну зону з композиційними пропозиціями, аби повністю побачити цікаве унікальне рішення. 

Зазначила Людмила Туровська, що парковка там потрібна "як повітря" і людям потрібно дати можливість працювати і націлитись на бізнес.

Передпроектну пропозицію відправили на доопрацювання. А також винесли пропозицію дозволити проектним організаціям на умовах конкурсу розглянути проектування даної площі. Однак, взявши за основу пропозицію "Мост".