У Рівному майже 500 людей сьогодні пікетувати облдержадміністрацію. Всі вони мешканці Рівненського району. Селяни прийшли під стіни чиновницьких кабінетів через реформу децентралізації. Три сільських ради, які знаходяться поблизу Рівного, хочуть приєднати до обласного центру. Жителі даних сіл категорично проти.

Кричать та обурюються. Жителі Бронниківської, Городоцької та Обарівської сільських рад, Рівне нського району прийшли під стіни облдержадміністрації Рівного. Майже 500 людей вимагають не приєднувати їх до Рівного.

У нас є ще землі, у нас є заводи, які нас труять, а гроші будуть у Хомка. У нас від трьох сільських рад може буде 4 депутата у міській раді, а у них буде 50. Увесь дохід буде плануватись і складатись. Весь дохід буде плануватись у міській раді. То що наших 5 депутатів, 4, можуть відвоювати проти 50 для свого села, - каже голова Городоцької сільської ради Олеся Ткачук.

Нагадаємо, в області триває процес формування об'єднаних територіальних громад. У Рівне нській ОДА переглянули попередній перспективний план. Тепер замість 46 громад, пропонують 61. Городоцьку, Обарівську та Бронниківську сільські ради хочуть приєднати до міста Рівне .

Вимагаємо щоб нас почули і відізвали свій злочинний перспективний план. Він злочинний, бо проти волі народу, вони не захотіли нас почути. А ми вже голову не схилимо. Вони думали, що селяни тільки вирощують хліб. Будемо їх годувати, платити податки і будувати їм ці світлі кабінети - ні це вже минулось, - говорить мешканець села Обарів.

Городоцька, Обарівська і Бронниківська сільські ради хочуть об'єднатись в одну ОТГ. Ще з 2019 року почали даний процес. Запевняють є самодостатніми громадами. Рівне їм не потрібне.

Якщо Рівне хоче допомогти сільським радам, які навколо міста- нехай приєднують депресивні райони. Де низький коефіцієнт спроможності. Нам не треба допомагати. Ми ще можемо комусь допомогти. Ми й так допомагаємо місту. Виїдьте за межі міста і ви побачите котеджі всі стоять на нашій землі, - говорить житель села Ставки.

Жителі сіл вимагають аби в адміністрації відізвати даний перспективний план. Написали звернення й до Кабінету Міністрів. Чиновники поки ніякої конкретної відповіді не дають. Кажуть, все вирішуватиме вже уряд.

Наш план розглядається у Кабінеті міністрів. Або приймається із зауваженнями або формується із зауваженнями або формується у такому вигляді, як подала адміністрація. Тобто ми очікуємо на те, яке буде рішення Кабінету міністрів, - розповів заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Пікетувальники кажуть, якщо їх не почують - будуть збирати на аналогічні акції неодноразово і ще у більшій кількості. Скандувати не лише тут, а на дорогах. Більше того, дехто з людей пообіцяв оголосити голодування у приміщенні ОДА. 

До темиГородок проти: найближчі до Рівного села не хочуть у міську ОТГ