Ми витрачаємо величезні суми на покупку косметики для догляду за шкірою в боротьбі з висипаннями, але забуваємо про банальні речі. Наприклад, те, що щодня наше обличчя торкається екрану мобільного телефону, на якому накопичуються ороговілі частинки шкіри, залишки косметики, себума і іншого, що при контакті з чистою шкірою провокує появу запалень.

Як насправді потрібно доглядати за дисплеєм

Одяг - це не серветка

Як ви зазвичай очищаєте екран? Напевно, як і більшість, злегка відтягуєте рукав светра і круговими рухами протираєте дисплей до блиску. Ось тільки бактерії з нього не тільки не зникають, але до них приєднуються частинки тканини і побутового пилу з поверхні вашого одягу. Сумнівна чистота, правда? Якщо у вас під рукою немає серветок для очищення екрана, краще змочити одноразову суху або вологу серветку, яка лежить в сумці кожної сучасної дівчини. У складі цього засобу міститься спирт - він вбиває большість мікробів.

Телефон - посередник в обміні бактеріями

Ви знайшли смішний мем під час ланчу і даєте свій телефон комусь - той тримає його в руках і сміється, а потім повертає вам. Готово! Бактерії з його пальців вже на екрані телефону, а з них потрапляють на ваші руки і всередину організму. Особливо небезпечно, якщо ви любитель їсти їжу руками, заздалегідь не обробляючи їх. У цьому випадку від кожного, хто є переносником вірусу, ви отримаєте свою «порцію» шкідливих мікроорганізмів. Якщо у вас міцний імунітет, більшість з них загинуть ще при проході через стравохід. Але якщо він ослаблений стресом - недосипання, емоційне напруження - або недавньої хворобою, чекайте перших ознак зараження.

Не забувайте про чохли

Протирати слід не тільки екран, а весь телефон. Захисні чохли з силікону і пластика за своєю структурою пористі - бактерії легко проникають в поверхню і затримуються в ній. А з долонь, якими ви тримаєте телефон, точно так же потрапляють в організм, коли ви торкаєтеся до лиця. Лікарі радять міняти чохли приблизно раз на півроку - за цей час прозорий силікон і пластик якраз встигає потемніти.

Відбийте погану звичку

Під час розмови не обов'язково притискатися щокою до екрану. У сучасних пристроях встановлені потужні динаміки, які відмінно забирають і видають звук навіть якщо ваше обличчя знаходиться на відстані 3-5 см від екрану. Щоб побороти в собі цю звичку, заведіть за правило протирати дисплей кожен раз, як ви прикладаєте його до лиця. Незабаром вам набридне проводити ці маніпуляції і звичка піде сама собою.