Британські соціологи розвінчали міф про те, що найважчим днем є понеділок. Насправді більш важким у фізичному та емоційному плані виявився вівторок.

По крайній мірі, це вірно по відношенню до офісних працівників

В ході дослідження вчені опитали три тисячі британців. Понад 53 відсотків з них зізналися, що по понеділках не виявляють особливого завзяття на роботі, відкладаючи всі важкі справи на завтра. Фактично велику частину цього дня вони займаються чим завгодно, тільки не своїми безпосередніми обов'язками.

Подібна поведінка пояснюється тим, що люди після вихідних не готові різко міняти режим відпочинку на робочий і відразу з головою занурюватися в справи.

В результаті нерідко до вівторка накопичується великий обсяг роботи, і офісні клерки починають судорожно надолужувати згаяне.

Пік стресової напруги випадає на 11:45 ранку вівторка - в цей момент люди стикаються з максимально робочим навантаженням і вже по-справжньому входять в робочий настрій.

Експерти попереджають, що подібний стиль роботи може негативно позначитися на здоров'ї, оскільки людина фактично регулярно стикається зі стресом.

Особливо вразлива перед стресом травна система

За даними опитування, більше половини респондентів зізналися, що їм доводиться регулярно затримуватися на роботі і відчувати напругу протягом усього робочого тижня. Для 20 відсотків стрес - це щоденне стан.

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям фахівці радять не відкладати багато справ на один якийсь день і намагатися рівномірно розподіляти робоче навантаження.

Раніше фінські вчені довели, що часта понаднормова робота може викликати нервові розлади і навіть стати причиною розвитку недоумства.