Новий апарат - нові можливості. У Рівненський військовий госпіталь придбали ендоскопічну діагностичну відеосистему. Завдяки їй військовослужбовці та охочі рівняни зможуть зробити обстеження шлунково-кишкового тракту. Виявити та попередити різні хвороби.

У військовому госпіталі з'явився ендоскопічний діагностичний апарт з відеосистемою. Сучасне обладнання придбали у медичний заклад за кошти Міністерства оборони України. Тепер військовослужбовці та цивільні можуть зробити діагностику патологій шлунково-кишкового тракту, і навіть виявити рак.

Ця система дозволяє прицільно знайти вогнище ураження, взяти з нього біопсію, дати гістологу на отримання гістологічної інформації. Тобто виявити і причину і тип онкозахворювання, або виключити його взагалі. Провести гелікобактерне дослідження, тобто це ті хвороби які викликають виразкову хворобу і онко патологію, - розповідає завідуючий ендоскопічним кабінетом Олександр Коршиков.

І це не увесь спектор можливостей медичного апарату. Він дозволяє госпіталю наблизитись до міжнародних стандартів.

Апарат безумовно 21 ст. Це черговий ланцюжок в тій дорозі, в якій ми прикладаємо до того, щоб відповідати 4 рівню допомоги по НАТОвським стандартам, - каже начальник Рівне нського військового госпіталю Тимофій Кульчицький.

Крім того, завдяки ендоскопічній діагностичній відеосистемі можна проводити операції. Одним з тих, хто вже скористався цими послугами став полковник Збройних сил України - Федір Капустинський.

Особисто недавно я проходив обстеження в ендоскопічному кабінеті, також практично місяць назад мене оперували за допомогою нового апарату. Хочу сказати що є рух вперед, не стоїть на місці матеріальна база і розвиваються фахівці.

Читайте також: на Рівне нщині отруїлися невідомою речовиною