Плюс 74 гривні. В Україні з 1 грудня відбувся перерахунок пенсій. У першу чергу він стосується тих, у кого виплати прив'язані до мінімального прожиткового мінімуму. Адже він зріс. З початком зими, мінімальна пенсія для осіб, які втратили працездатність, становитиме 1638 гривень. Іншим категоріям перерахують за понад нормовий стаж та інше.

Пенсіонер Анатолій Кругляк повертається з відділу субсидій. Сподівається на її отримання. Адже за комунальні послуги взимку віддає 1300 гривень. А пенсія лише 1632 гривні.

Мені казали, що цей перерахунок, що з грудня, оскільки мені у 60 нічого не добавили то оце повинна бути якась добавка. Із 1600 можливо до 2000 тисяч.

Надбавка до пенсії становитиме +74 гривні, кажуть у пенсійному фонді. З 1 грудня відбувся перерахунок. Щоправда збільшені виплати отримають не всі.

Збільшені пенсії тим отримувачам, які отримували мінімальні пенсії до цього, а саме 1564 гривні, з 1 грудня розмір їхньої пенсії буде становити 1638 гривень. Тобто збільшився на 74 гривні. У тих отримувачів пенсії, розмір яких становить більший ніж мінімальний, проведено перерахунок, доплати за понад нормовий стаж, перерахунок доплат, які вони мають відповідно до їх певних статусів, - говорить заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Рівне нській області Тетяна Панащук.

На Рівне нщині майже 300 тисяч пенсіонерів. Перерахували виплати 253-ьом тисячам.

Зараз 1638. Ну що це таке!?Коли за одне опалення у двокімнатній квартирі треба заплатити 2800. А пенсії 2000 тисячі. Як вижити?

Бідкається поштарка Ольга. У 73 роки мусить працювати, носити важкі сумки і находжувати по 10 кілометрів щодня.

Тяжко, дуже тяжко. Долар падає, а ціни ростуть. Молоко було 14 вже 16.

Не отримають підвищені пенсії, працюючі пенсіонери. Таких на Рівне нщині 53 тисячі. Хоча не працювати, будучи на пенсії, практично не можливо. Адже не можливо вижити на мізерну пенсію. Приклад, Олександр Михайлов. Йому 78 років. Показує повну торбину ліків.

Купив дружині памперси, пенсія у мене 2 600 гривень. Не вистачає працюю у школі. Жінка отримує 2200 - якби вистачала я б не працював, - каже рівнянин.

До слова максимальна пенсія нині становитиме 16 380 гривень. На Рівне нщині її буде отримувати майже сотня людей. Для порівняння 150 тисяч пенсіонерів Рівне нщини мають виплати у сумі до 2 тисяч гривень.

Десь тисяч 6 щоб нормально і за комунальні.

Наступне незначне підвищення пенсій відбудеться у березні 2020 року. Тоді пройде індексація. А далі у липні, коли відбудеться перерахунок прожиткового мінімуму. 

Читайте також: яким буде прожитковий мінімум у 2020 році?