Більше 450-ти сімей не можуть заселитися у свої придбані квартири. Тож вкотре ошукані інвестори житливих комплексів пікетують під стінами владних органів.

Під стінами Рівне нської ОДА зібрались люди, які потрапили у будівельні афери. Віддавши свої кревні гроші - більшість з них вже рік, а то й два не можуть отримати куплені квартири. Юрій Галицький, один з них. Розповідає, що заплатив 100%-ву вартість квартири, і мав заїхати у неї ще у 2018 році. Та ось вже як рік після того - його годують лише обіцянками.

Ми постійно зв'язуємося з керівництвом компанії ДБН, з представниками забудовника, підрядчика. Нам обіцяють завтра-післязавтра, потерпіть місяць, потерпіть пів року. Останнім часом кажуть, що будуть передавати свої забудови іншому підряднику, - каже ошуканий вкладник Юрій Галицький.

Об'єктивної причини у затримці видачі квартир забудовники - не називають, додає чоловік. Зі схожими ситуаціями на акцію прийшли десятки людей.

На сьогоднішній день ми об'єдналися - заради однієї мети, аби добудували наші квадратні метри, ввели їх в експлуатацію, надали нам і ми в результаті оформили право власності, - розповідає Тимур Сінельников.

Таку акцію люди влаштовують не вперше, бо ж попередні результатів не дали.

Наші забудовники не хочуть добудовувати будівельні комплекси, і на нашу думку - передають їх незаконно іншим інвесторам забудовникам, які в результаті доставляють нам колосальні суми доплати за наші квадратні метри.

Подекуди доплати становлять 10 тисяч доларів. Аби відновити справедливість - люди прийшли поспілкуватися з головою облдержадміністрації, який у той час був на обласному форумі. Пікетуючі підписали звернення до Президента та поїхали на форум до губернатора. Вже там на місці домовились про зустріч міської влади, правоохоронних органів, забудовників та ошуканих вкладників. Останні ж обіцяють, що більше обіцянкам не повірять, і готові перекривати дорогу міжнародного значення. 

До темиошукані власники квартир пікетують під Рівне нською ОДА