На Дубровиччині будують новий храм Православної церкви України. Зводять його у селі Крупове. Місцеві мешканці вирішили не конфліктувати з односельчанами, прихильниками УПЦ МП і будують свою святиню. А головне власними коштами та своїми руками. За три місяці залили фундамент, звели стіни і змонтували каркас під дах. Мають встановлювати купол. Це буде перший новозбудований храм ПЦУ на Дубровиччині. Щоправда власні кошти у селян вже вичерпались. Люди просять допомогти їм.

Зведений каркас. Встановлений вже й хрест. У селі Крупове, на Дубровиччині будують новий храм ПЦУ. Майбутня святиня матиме назву Свято Іуліаніївська церква.

Розпочали у день прапора. Поставили щоглу, вивісили прапор, є хрест, він вже був освячений. І у той день почали копати фундамент. Заспівали молитву "Боже єдиний великий - нам Україну храни!". І з того часу будували кожен день, - розповідає місцевий мешканець Михайло Дем'янець.

Роботи тривають три місяці. Каркас нової церкви зведений. Незабаром буде дах та купол.

Фундамент, стіни, каркас, дах, робиться купол. Маленький купол робиться. Дах - четвер - п'ятниця буде металочерепиця і приступаємо до покриття.

У селі Крупове є церква - УПЦ МП. Вона невеличка, будувалась колись як капличка. Весною відбувся схід села. Думки розділились. Змінювати юрисдикцію і переходити в ПЦУ, частина жителів не захотіла.

Коли ми вийшли зі зборів, не буду про них розказувати там не можливо було проводити збори, то старші люди почали казати - "треба будувати свою церкву". Ми за тижні два все те пережили, передумали. Зразу зареєстрували свою релігійну громаду у цій хаті бо не було у нас приміщення, ми мусили так зробити і все, - каже Уляна Букайло.

Люди будують храм власними силами. Гроші давали з власних кишень. Хто 2 тисячі гривень, хто й 10. Допомагали жителі сусідніх сіл. Дехто з прихильників УПЦ МП змінив свою думку і також підтримав фінансово будівництво. Загалом вже витрачено більше 200 тисяч гривень.

Давали хто скільки може, це село Берестя, церква села Берестя, це село Осова громада, Нивецьк, Мочулище, Червоне.

На будівництві працюють 10- ро чоловіків. Всі місцеві мешканці. Зарплати не отримують. Виконують роботи безкоштовно.

На добровільних началах. Хочемо свою, щоб не було кровопролиття, щоб було все мирно. Своїми силами строїмо.

Жінки приносять обіди для працівників. Вдома готують, частують на будівництві.

Ми встановили чергу, хто у понеділок, хто у вівторок. Кожен має свій день і готуємо з тих продуктів, що є вдома. Слава Богу вони є, бо у селі живемо. Хлопці не ображаються.

Єдину проблему мають селяни - грошей на зведення храму не вистачає. Аби закінчити початкові роботи, потрібно трохи більше 100 тисяч гривень. Просять людей не бути байдужими і підтримати їх.

Всіх людей, які нас побачать, почують - просимо, хай допоможуть.

Номер рахунку ви зараз бачите на своїх екранах. До слова, це є перший новозбудований храм ПЦУ в районі. Як повідомив, благочинний Дубровиччини Данило Ковташ, з початку року 4 церкви у районі перейшли з УПЦ МП до Православної церкви України. Новостворена релігійна громада у Круповому стала 5.
 

Дивіться ще: на Рівне нщині ремонтують дорогу у напрямку Сарн