Вже майже 50 років у селі Верба, Дубенського району працює дитяча музична школа. У ній навчається більше двохсот учнів. Таких музичних шкіл, зокрема у селах Рівненщини - одиниці

Юні бандуристки Іринка Паламарчук та Анастасія Лисичук, яким лише 11 років, вчаться грати на бандурі вже четвертий рік у Вербській дитячій музичній школі. Розповідають, що для них це особливий інструмент.

Мені це подобається, і я спочатку думала піти на фортепіано. Але я передумала, але зробила точку на бандурі. Бандура мені подобається тим, що вона дуже гарний інструмент, мені подобається як вона звучить, - розповідають бандуристки.

Дівчатка діляться, при нагоді вільного часу - одразу біжать займатися на бандурі. Їм до вподоби атмосфера, яка панує у закладі. Воно й не дивно, бо для її створення викладачі додають чимало зусиль.

Тут моя сім'я. Це мій дім, такий у мене дім, другий мій дім, це мій клас, мої діти. Працюємо на довірі, на дружбі, така в нас сімейна обстановка, - говорить викладач по класу бандури Світлана Стецюк.

З часу заснування музичної школи пройшло вже 46 років. Зараз у ній навчається 229 учнів та працює три десятка працівників. Заклад має три філії у навколишніх селах. Випускниця школи, тепер вже багато років і її директорка - Катерина Онищук, вважає, що заклад не втрачає свою популярність завдяки бажанню дітей займатися музикою.

Родзинка нашого закладу у талановитих дітях. Це - наше життя, це наше майбутнє, це наша сила, наша слава, наша честь. Це гордість України, - каже директор Вербської дитячої музичної школи Катерина Онищук.

У дитячій школі працює зразковий духовий оркестр, ансамблі бандуристів і гітаристів - і це не увесь список. Усі вони прославляють таланти Рівне нщини як в Україні, так і за її межами. 

Дивіться також: майстриня з Дубенщини розповіла про свою унікальну вишивку