На Рівненщині проводяться рейдові перевірки. Впродовж місяця в області працюють мобільні групи до яких входять поліцейські, фахівці "Укртрансбезпеки", Держпраці, а також представники профільного управління. Вони перевіряють готовність транспорту та водіїв до роботи.

5 година ранку. Представники Укртрансбезпеки спільно з патрульною поліцією та управлінням Держпраці проводять перевірку громадського транспорту, які виїжджають на маршрут. Спершу перевіряють необхідні документи.

Посвідчення водія, документи на транспортний засіб, обов'язковий технічний контроль.

Водії квапливо шукають документи. Однак знайти всі необхідні не вдається.

Де ще дві сідушки діли? Ну 23 тут пише.

Одночасно проводиться перевірка іншого автобуса у напрямку Рівне -Угільці. Там у водія знайшли протермінований вогнегасник.

Водієві нічого не буде. Акт буде складатися на перевізника. Перевізник буде викликаний на розгляд справи і буде до нього застосована штрафна санкція, або попередження" СТИК "В даному випадку за відсутність касового листа - штрафна санкція 1700 гривень. А ВОГНЕГАСНИК? Вогнегасник - буде припис. А якщо порушення буде повторним, то штраф буде 680 гривень, - говорить заступник начальника управління Укртрансбезпеки у Рівне нській області Тарас Наконечний.

Обіцяє виправити порушення.

У іншого водія маршрутного таксі теж проблема з аптечкою. І знову ж обіцяє виправити якнайшвидше.

Патрульні поліцейські ретельно перевіряють технічний стан автобусів. Перед виходом на рейс маршрутку повинен оглянути механік, а водій має пройти медичний огляд. Це все робиться для того аби забезпечити безпеку пасажирів. Проконтролювати стан транспортного засобу механік зобов'язаний і після завершення маршруту. Та найчастіше виявляють такі несправності:

За технічну несправність - штраф. Найдовше шукають водії документи, які засвідчують їхнє офіційне працевлаштування.

Такі перевірки профільні служби здійснюють систематично.Таким перевіркам водії не раді.

Дивіться такожза кермо п'яний? Автошколи Рівного отримають окуляри, які імітують стан алкогольного сп'яніння

Обурюються пасажири. Патрульні пояснюють, що це робиться заради їхньої безпеки, однак рівнянам головне - їхати.

Якщо перевезення пасажирів більш ніж 50 кілометрів, то в автобусі повинний бути встановлений тахограф.

На міському транспорті вже % я думаю це що приміські маршрути, те що більше 50 км то 90% вже обладнанні всі тахографами, - каже Тарас Наконечний.

Загалом за ранок профільними службами було складено 19 актів про порушення на автобуси та 1 акт на таксі. Такі рейди у рамках заходу "Перевізник зима - 2019" продовжуватимуться і надалі. Все для того, аби забезпечити безпеку пасажирам. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber