На уроках спробували аби в житті не повторювали. Автошколи Рівного отримають окуляри, які імітують стан алкогольного сп'яніння. Всього Рівненщині передали 16 комплектів. Вчора учні однієї з автошкіл уже випробовували на собі окуляри "Drunk Busters".

Лілія намагається пройти таку смугу перешкод в спеціальних окулярах. Одягнувши їх людина почувається ніби у стані алкгольного сп'яніння.

Коли одягла окуляри таке коливання легке відчулося. По прямій було легко йти, а от по хвилястій лінії почало заносити. Мені хотілося вхопитися за стіну чи за парту. На одній нозі теж не могла стояти здавалося, що п'ята провалюється у прірву.

Це окуляри "Drunk Busters" їх отримають усі автошколи області. Вони імітують ефект зменшення рівня уваги, порушення зорового сприйняття , уповільнені реакції та інше.

Стан дійсно схожий на сп'яніння. Все розпливається. Важко було чим далі одягаєш окуляри тим важче. Навіть зараз я їх зняла, але я так стою, - розповідає Тетяна. 

Всього Рівне нщина отримала 16 комплектів окулярів, тобто по одному набору на автошколу та навчальні заклади профтехосвіти. До них є додаткові матеріали за допомогою, яких учасники можуть проходити відповідні завдання. Наприклад зловити м'яч, зібрати дрібні предмети.

Треба пройтися по прямій лінії або по кривій, відповідно на килимку. Також можна виконувати й інші вправи. Наприклад взявши в одну руку кермо, в інші телефон і спробувати написати, що я запізнюся, - каже головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю РСЦ МВС в Рівне нській області Ярослава Княжинська.

Мета проекту - виробити чітке розуміння небезпеки керування транспортним засобом у стані сп'яніння.

Зараз вони їздять із інструкторами вони зараз відповідають тільки за те, що учаться їздити. А тут вони спробують і я думаю, що вонинріколи не сядуть за кермо на підпитку, - говорить викладач правил ПДР Іван Гуменюк.

На жаль водіїв, які сідають за кермо у стані алкогольного сп'яніння чимало. Часто через такі вчинки страждають невинні люди.

За 10 місяців цього року було скоєне 56 дорожньо-транспортних пригод, які керували у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. 8 осіб були травмовані. Щодо статистики керування водіями транспортних засобів у стані алкогольного сп'яніння, то за 10 місяців цього року патрульними було складено 1300 протоколів, - каже заступник начальника РСЦ МВС в Рівне нській області Віктор Залюбовський.

Тому будьте свідомими водіями і керуйте автомобілем у тверезому стані і згідно правил дорожнього руху.

Читайте ще: у Рівному хочуть облаштувати перехрестя з круговим рухом

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber